Conversatiecursus Spaans voor gevorderden

Praktische Info

Rooster en inschrijven

ERK

B2

Aantal lesuren

20

Prijzen   Avond
Commercieel student
  €300
Student UGent
  €175
UGent beursstudent
  €135
Inkomend uitwisselingsstudent UGent
  €175
Uitgaande uitwisselingsstudent UGent
  €65
Uitg. uitwisselingsstudent-beursstudent   €50
Personeelslid UGent
  €235
Periode (semester)

2

Uren per week

1x2

Cursusboek bij

UCT

Voor wie?

Iedereen

Doelstellingen en inhoud

Het accent van deze cursus ligt vooral op het verbeteren van de spreekvaardigheid. Via een luisteroefening of een leestekst wordt een thema aangereikt, waarover dan gepraat wordt a.d.h.v. verschillende werkvormen. Je wint aan zelfvertrouwen en je leert vlotter en correcter praten.

  • Bepaalde grammaticale items, waarmee de student vaak moeilijkheden heeft, worden a.d.h.v. spreekoefeningen herhaald (si-zinnen, verleden tijden, het gebruik van de subjuntivo, …).
  • Spreekvaardigheid : er wordt gewerkt per twee, in kleine groepen en met de hele klas. De geziene structuren worden toegepast in concrete situaties.
  • Luistervaardigheid : je beluistert authentiek materiaal zodat je telkens beter en gemakkelijker Spaanstaligen begrijpt.
  • Leesvaardigheid : je leest authentieke teksten uit Spaanstalige media, ook thuis als voorbereiding op een nieuw thema.
  • Schrijfvaardigheid : deze vaardigheid krijgt in deze cursus de minste aandacht, af en toe wordt gevraagd om als afsluitende oefening een tekst te produceren.
  • De thema’s die in de cursus aan bod komen: alternatief toerisme, problemen op reis, sport en avontuur, gezondheid, de arbeidsmarkt, jobinterview, kunst en cultuur, uitdrukken van emoties, inclusief taalgebruik, vrouwen in de wereld, eetgewoontes en gastronomie, een mening formuleren, actualiteit van de Spaanstalige wereld.

Vereiste voorkennis

Je hebt niveau B2 behaald in Spaans. Als je in het UCT les hebt gevolgd, betekent dat dat je PS4 succesvol hebt afgerond. 
Wanneer Spaanstaligen je aanspreken begrijp je vaak bijna alles wat ze zeggen. Bij het praten kan je je vrij vlot verwoorden, maar voel je je soms wat onzeker doordat je wel eens naar jouw woorden moet zoeken. Je wilt graag jouw woordenschat verruimen en een korte herhaling krijgen van een aantal belangrijke grammaticale items. 

Testen

Er is een oriëntatietest aan het begin van de cursus en een eindtest op het einde van de cursus.
Als je PS4 gevolgd hebt in het UCT, hoef je geen oriëntatietest af te leggen. Indien je dit niveau ergens anders hebt gevolgd of indien je niet zeker weet welk niveau je hebt, leg je de online oriëntatietest af vóór de eerste les. Tijdens het eerste contactmoment van de cursus wordt jouw niveau dan definitief bepaald aan de hand van een mondelinge oriëntatietest.

Cursusmateriaal

Handboek: UCT-handboek. Je krijgt dit handboek tijdens de eerste les van jouw docent.

 


 

Rooster en inschrijven

Je kan je momenteel nog niet inschrijven voor deze cursus. Hou onze website in de gaten voor nieuwe cursusdata.