Conversatiecursus Frans

Rooster

Vrij? (*) Code Sessie OT (1) dag 1e les Ltste les Van Tot Waar? (2) Inschrijven
termijn verstreken FR05 a 23-09-14 di 23-09-14 09-12-14 20:00 22:00 URB6 [i] schrijf in
vrij FR22 b 11-02-15 wo 11-02-15 06-05-15 17:30 19:30 Bla. 2.54 [i] schrijf in

Inhoudelijke informatie

Vereiste voorkennis:

U heeft reeds Frans geleerd.
U heeft geleerd hoe u de tegenwoordige tijd (indicatif présent) vormt en u kan zich in het Frans voorstellen en praten over uw hobby’s, maar u gebruikt daarbij steeds dezelfde woorden en u bent niet altijd zeker of uw uitspraak correct is. Als u een persoon of een tekening wil beschrijven, heeft u het gevoel dat u wel woorden kent die u daarbij kan gebruiken, maar dat u moeite heeft om met die woorden een juiste zin te maken.
U weet eveneens hoe u de verleden tijd moet vormen om over gebeurtenissen in het verleden te praten, maar u bent geneigd in de tegenwoordige tijd te praten omdat u niet snel genoeg de passé composé kan vormen.
U heeft in het Frans leren schrijven en u begrijpt eenvoudige zinnen, maar u wil nu vooral leren spreken. U wil dat daarbij zoveel mogelijk “dagelijkse” situaties aan bod komen: op reis in Frankrijk, praten over beroepen, winkelen, eten...
U vindt het niet erg dat de Franse grammatica in deze cursus niet systematisch wordt onderricht.

De cursus is een ideale “brug” tussen “français pratique 2” en “français pratique 3”, in het bijzonder voor cursisten die het Frans niet op school hebben geleerd en een basiskennis van de taal in een paar maanden tijd hebben verworven.

Voor u zich inschrijft, is het nuttig dat u de korte on-line zelftest (algemeen) maakt die u terugvindt op deze pagina.

Doelstelling:

zie "Inhoud"

Inhoud:

Luistervaardigheid:
Op het einde van de cursus kan u zinnen begrijpen die betrekking hebben op gebieden die voor u van onmiddellijk belang zijn (familie, werk ...).

Leesvaardigheid:
Op het einde van de cursus kan u zeer korte, eenvoudige teksten lezen. U kan dan ook informatie vinden in eenvoudige, alledaagse teksten zoals advertenties, menu's en dienstregelingen.

Spreekvaardigheid:
Op het einde van de cursus kan u communiceren over eenvoudige en alledaagse onderwerpen. U heeft de uitspraak van het Frans beter onder de knie en u bent minder geremd om het woord te nemen. U vindt uw woorden makkelijker dan voorheen.

Schrijfvaardigheid:
Deze vaardigheid komt in mindere mate aan bod. De aandacht gaat in de eerste plaats naar het spreken van de taal.

Begintest:
Zelftest

Administratief

Cursusafkorting :
CONF
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster bovenaan op deze pagina.
Programma:
VTO
Prijscategorie:

Nuttige info

Mededeling:

Handboek:
UCT handboek. U krijgt dit handboek tijdens de les van uw docent.
Aanbevolen werken content:
- Bescherelle (2006): La conjugaison pour tous, Paris: Hatier
- De Spiegeleer J. e.a (2007): Grammaire 2000, Deurne: Wolters Plantyn
- Van Dale Pocketwoordenboek Frans-Nederlands – Utrecht: Van Dale
- Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands-Frans – Utrecht: Van Dale

CEF:
A2+
Let op! Dit is niet de cursuscode, die vindt u in het rooster onderaan op deze pagina.
Aantal lesuren :
Periode:
[elk sem.]
Uren per week :
1 x 2
Cursusboek verkrijgbaar bij:
UCT
Voor wie?:
Iedereen

Aan de hand van het onderstaande overzicht kunt u zien hoeveel u moet betalen.
Prijscategorie Student UGent (1) Uitwisselingsstudent -IN - UGent (4) Uitwisselingsstudent -UIT- UGent (5) Personeel UGent (2) Others
A 120 120 30 (3) 185 240